Użytkownik
Witam w Wirtualnym Klasztorze. Zastanawiałem się kiedyś, jak się żyje w klasztorze. Na żywo nigdy nie miałem okazji tego spróbować, więc założyłem klasztor wirtualny, miejsce, w którym można zasmakować życia klasztornego. Będę wdzięczny za wskazówki i pomysły, bo jak dotąd nie znalazłem w sieci tego rodzaju miejsca.
Zapraszam do Klasztoru - wszystkich wirtualnych zakonników, a także zakonnice oraz osoby wirtualnie świeckie zainteresowane jego ideą. Realni zakonnicy i zakonnice też są mile widziani. Udział w wirtualnym życiu zakonnym nie wymaga wyznawania określonej, ani nawet jakiejkolwiek religii. Zapraszam osoby wierzące, wątpiące, poszukujące, religijnie obojętne itp. Idea życia klasztornego jest dla wszystkich.
Pozdrawiam gorąco!
Użytkownik
Witaj Opacie Bartłomieju! Pojawienie się forum zbiegło się z początkiem Wielkiego Postu, więc na początek pojawią się pewnie jakieś rekolekcje
. Jestem spragnionym wiedzy religijnej agnostykiem, a życie klasztorne szczególnie mnie intryguje
.
Użytkownik
Witaj, Bracie! Miło mi Cię powitać w świeżo wzniesionych murach naszego Klasztoru. Na pewno będziesz zadowolony z pobytu tutaj!
Użytkownik
Szczęść Panie Wam Obojgu! Mam na imię Mariusz, i świecie prawdziwym, pełnię posługę kapłańską. Chciałbym zobaczyć jak to forum się rozwinie. Osobiście chętnie bym w tym pomógł.
Użytkownik
Witaj Ojcze Mariuszu! Obecność prawdziwego kapłana będzie dla nas w tym wirtualnym świecie ogromną pomocą.
Bardzo się cieszę na to wspólne przedsięwzięcie.
Użytkownik
Witaj, Sebastianie! Cieszę się, że jest nas w Klasztorze coraz więcej!
Ojcze Mariuszu, czy w realnym życiu poza tym, że jesteś księdzem, jesteś też zakonnikiem?
Jeśli ktoś ma ochotę, może założyć w tym dziale osobny wątek powitalny, np. opatrzony swoim imieniem, w którym może opowiedzieć o sobie. Oczywiście nie jest to obowiązkowe.
Użytkownik
Witamy i czekamy na Twoje wpisy, Sebastianie .
Użytkownik
Jestem boża_tancerka - czemu taki nick- odsyłam do opowiadania o takim tytule:-) Weszłam na to forum, bo mnie zaintrygowało.
Użytkownik
Cześć . Opowiadania o tym tytule jeszcze nie czytałem. A kto jest jego autorem?
Użytkownik
Witaj, Boża Tancerko! Ogromnie się cieszę, że tu jesteś. Forum jest trochę z przymrużeniem oka, trochę na poważnie.
Użytkownik
Opowiadanie znajduje się w tomiku opowiadań zebranych przez ks. Stanisława Klimaszewskiego, tomik nosi tytuł: Największa jest miłosć. :-)